Προσωπικά

Οι 5 χειρότερες συμβουλές σχέσεων

By  | 

Οι 5 χειροτερες συμβουλες σχεσεων, που πρεπει να αποφευγεις.

Όταν χρειαζόμαστε συμβουλές για τα αισθήματά μας και τις αποφάσεις μας, συχνά καλούμε τους φίλους μας και την οικογένειας μας, για συμβουλές για τις ερωτικές μας σχέσεις. Συχνά οι συμβουλές τους βοηθούν όταν βρισκόμαστε σε δίλημμα. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ακούσεις μόνο την καρδιά σου. Όταν πρόκειται είτε για την σχέση σου, μόνο εσύ και ο σύντροφός σου ξέρετε πως νιώθετε. Ο σκοπός είναι να είστε χαρούμενοι, οπότε φίλτραρε καλά τις κακές από τις καλές συμβουλές. Η Κοκέτα θα σου δείξει τις 5 πιο κακές συμβουλές που ακούς πολύ συχνά.

  1. “Όταν μαλώνεις συχνά με τον συντροφό σου, η σχέση είναι καταδικασμένη”

Στην πραγματικότητα, το να μαλώνεις με τον σύντροφό σου είναι φυσιολογικό. Όταν διαφωνείς μαζί του/της, αυτό σημαίνει ότι νιώθεις αρκετά άνετα να πεις ότι σκέφτεσαι και να είσαι ειλικρινής μαζί του/της. Είναι καλύτερο να έχετε ένα καβγαδάκι από το να μην εκφράζεις την γνώμη σου και να συσσωρεύεις κακή ενέργεια μέσα σου. Δεν περιμένεις να συμφωνείς σε όλα με τον σύντροφό σου, σωστά; Έχετε πρόβλημα όταν δεν μπορείτε να βρείτε μια λύση και οι τσακωμοί σας καταλήγουν σε σύγχυση. Να είσαι πρόθυμος/η να κάνεις συμβιβασμούς και να δεχτείς το γεγονός ότι η άποψή σου δεν είναι πάντα η σωστή.

Όταν μαλώνεις συχνά με τον συντροφό σου

  1. “Σταμάτα να βγαίνεις μαζί του”

Μερικές φορές η σχέση σου σε επηρεάζει πραγματικά αρνητικά, τουλάχιστον έτσι λένε οι κοντινοί σου άνθρωποι. Σου λένε ότι άλλαξες. Πριν ακολουθήσεις τυφλά την συμβουλή αυτή, ρώτα τους για πιο πράγμα ακριβώς ανησυχούν. Οι φίλοι και η οικογένειά σου συχνά βλέπουν τον χαρακτήρα σου με τέτοιο τρόπο που μπορεί να μην ταιριάζει με την προσωπικότητα σου. Εάν έχεις βρει έναν άνθρωπο που μαζί του νιώθεις ο εαυτός σου και απολαμβάνεις την ζωή μαζί του, αυτός ο άνθρωπος θα σε κάνει χαρούμενο/η.

  1. “Μην συζητάτε σεξουαλικά θέματα, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα” 

Αυτή η συμβουλή είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα πρέπει να κάνεις. Αν κάτι στην ερωτική σου ζωή σε ενοχλεί, συζήτησε το υπομονετικά μαζί του/της. Αυτή η συζήτηση θα σας φέρει πιο κοντά συναισθηματικά.

  1. “Αγόραζε ότι θέλεις, αρκεί να μην το μάθει ποτέ αυτός.” 

Οποιαδήποτε συμβουλή σε ενθαρρύνει  να κρύβεις κάτι από τον σύντροφό σου, αξίζει να είναι σε αυτό το τοπ 5 με τις χειρότερες συμβουλές για σχέσεις. Συνήθως η αλήθεια πάντα έρχεται στο φως, και όταν συμβαίνει αυτό, και οι δύο σύντροφοι νιώθουν ανασφαλείς και χάνετε η εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Είναι καλύτερο να πεις στον σύντροφό σου ότι χρειαζόσουν κάτι για τον εαυτό σου, μην κάνεις κάτι πίσω από την πλάτη του/της

  1. “Αν δεν είναι εύκολο, δεν ήταν γραφτό”

Όταν μια σχέση μεγαλώνει, και είσαι μαζί με τον σύντροφό σου για χρόνια, οι προσπάθειες που πρέπει να κάνεις για να μείνεις χαρούμενος είναι οι ίδιες που κάνεις και για την καριέρα σου. Μην ξεχνάς τις μικρές ρομαντικές κινήσεις, φρόντιζε τον σύντροφό σου και μην τον/την περνάς για δεδομένο/η.

Comments

comments